Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κάστρο: «Ο Σαρκοζί οδεύει προς την τρέλα»

Πυρά κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις των Ρομά και την πυρηνική ισχύ της Γαλλίας εξαπέλυσε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο με άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα.
"Η Γαλλία είναι η τρίτη πυρηνική δύναμη του πλανήτη. Ο Σαρκοζί διαθέτει ένα βαλιτσάκι με κωδικούς για την εκτόξευση μιας από τις πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες που διαθέτει η χώρα του", αναφέρει ο Κάστρο, προσθέτοντας: "Ας υποθέσουμε ότι ο Σαρκοζί τρελαίνεται, όπως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει. Τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον Σαρκοζί και το βαλιτσάκι του;".
Μάλιστα επικρίνει το Γάλλο πρόεδρο και για τη στάση του προς το Ιράν, σημειώνοντας: "Έχει καμία σχέση με την ηθική και το ήθος το να ζητά επίθεση κατά του Ιράν το οποίο κατηγορεί για την πρόθεσή του να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρόμοιου τύπου με τα δικά του; Που είναι η σωφροσύνη και η λογική στην πολιτική του αυτή;".
Όσον αφορά τις απελάσεις των Ρομά, ο 84χρονος Φιντέλ Κάστρο τόνισε ότι οι απελαθέντες είναι θύματα ενός είδους "ρατσιστικού ολοκαυτώματος".
Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του Κάστρο, σημειώνοντας ότι "αυτός ο χαρακτηρισμός για το ολοκαύτωμα από τον κ. Κάστρο δείχνει την άγνοιά του για την ιστορία και την περιφρόνησή του για τα θύματα. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες". Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε: "Το ότι ο κ. Κάστρο ενδιαφέρεται τελικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ε, ναι αυτό πραγματικά είναι επαναστατικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...