Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συντονισμένες απεργίες στη Βρετανία κατά της λιτότητας

A rally of the trade union UNISON in Oxford du...Image via WikipediaΤα βρετανικά συνδικάτα, τα οποία συνεδριάζουν ως την Πέμπτη στο Μάντσεστερ, ενέκριναν την προσφυγή σε «συντονισμένες απεργίες», σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, για να αγωνισθούν εναντίον του χωρίς προηγούμενο σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο των Συνδικάτων (TUC), τη συνομοσπονδία στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα συνδικάτα της Βρετανίας, υιοθέτησαν τη Δευτέρα με συντριπτική πλειοψηφία ένα πρόγραμμα δράσης κατά των περικοπών του προϋπολογισμού, με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε δι'Α ανατάσεως της χειρός.

Το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση εκστρατείας υπεράσπισης των δημοσίων υπηρεσιών. Περιλαμβάνει επίσης «την υποστήριξη διασυνδικαλιστικών απεργιών και ένα συντονισμό, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, για να αντιταχθούμε στις επιθέσεις κατά της απασχόλησης, των μισθών και των δημοσίων υπηρεσιών».

Οι ηγέτες των κύριων συνδικάτων υπερασπίστηκαν με σθένος από το βήμα τα μέτρα αυτά, εκτιμώντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης σημαίνουν τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών.

«Δεν είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά μια κυβέρνηση καταστροφής», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του TUC Μπρένταν Μπάρμπερ.

«Η κυβέρνηση συνασπισμού ξεκίνησε μια σφαγή στις δημόσιες υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Ντέιβ Πρέντις, του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων Unison. «Εφόσον υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μας, πρέπει να έχουμε μια συντονισμένη απάντηση», τόνισε ο Μπομπ Κρόου του συνδικάτου σιδηροδρομικών RMT.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...