Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αίτημα έρευνας για μυστική φυλακή της CIA στην Πολωνία

Τη διεξαγωγή έρευνας για τα βασανιστήρια που δηλώνει ότι υπέστη σε μυστική φυλακή της CIA στην Πολωνία ζήτησε από την πολωνική εισαγγελία κρατούμενος που βρίσκεται στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Αμπντ αλ-Ραχίμ αλ-Νασίρι -που είναι ο κύριος ύποπτος της επίθεσης κατά του αμερικανικού πλοίου USS Cole το 2000- προσέφυγε στη δικαιοσύνη “για την παραβίαση των δικαιωμάτων του, για την παράνομη κράτησή του στην Πολωνία, για τη μυστική είσοδο και έξοδό του από την Πολωνία και κυρίως επειδή υπέστη βασανιστήρια εξαιρετικά βίαια σε πολωνικό έδαφος”.
Είναι η πρώτη φορά που ζητείται η διεξαγωγή έρευνας στην Πολωνία από έναν κρατούμενο του Γκουαντάναμο για τα φερόμενα κέντρα κράτησης της CIA στη χώρα, προσθέτει ο δικηγόρος του αλ-Νασίρι, Μικολάτζ Πιέτρζακ.
Η Βαρσοβία απορρίπτει σθεναρά τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις αποκαλύψεις των μέσων ενημέρωσης, κυρίως αμερικανικών, σύμφωνα με τις οποίες στελέχη της Αλ Κάιντα κρατούνταν στην Πολωνία από την CIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...