Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

5 συλλήψεις στη Βρετανία για απειλή κατά της ζωής του Πάπα

Πέντε άτομα συνεληφθησαν στη Βρετανία κατηγορούμενα οτι συνωμοτούσαν κατά του Πάπα που επισκέπτεται την χώρα. Οι συλλήψεις έγιναν λίγο πριν το μεσημέρι και δεν έχουν ανακοινωθεί, ακόμη, λεπτομέρειες.

Μετά την απειλή για τη ζωή του Πάπα επεισοδιακά άρχισε χθες η ιστορική επίσκεψη του  Βενέδικτου ΙΣτ΄ στη Βρετανία, του πρώτου Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που πραγματοποιεί επίσημη- σε αντίθεση με την ποιμαντορική- επίσκεψη εκεί αφότου ο Ερρίκος Η΄ έδωσε την αφορμή για το σχίσμα με τη Ρώμη το 1534.

Πριν ακόμη πατήσει το πόδι του ο Πάπας στη Σκωτία, ο 77χρονος καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, ειδικός στις σχέσεις με την Αγγλικανική Εκκλησία και ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Ποντίφικα, συνέκρινε την «πολυπολιτισμική» Βρετανία με «χώρα του Τρίτου Κόσμου» .

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ο καρδινάλιος είπε ότι «φθάνοντας στα βρετανικά αεροδρόμια μερικές φορές έχεις την εντύπωση ότι προσγειώθηκες σε χώρα του Τρίτου Κόσμου» και ότι «ένας νέος και επιθετικός αθεϊσμός είναι διάχυτος στη Βρετανία, όπου οι χριστιανοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση».

Εκπρόσωπος του Βατικανού έσπευσε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις λέγοντας ότι ο σύμβουλος του Πάπα «δεν είχε κακή πρόθεση, ούτε αρνητική γνώμη για τη Βρετανία», αλλά ότι αναφερόταν στην «πολυπολιτισμική σύνθεση» της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...