Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Νεα εκκένωση στον Πύργο του Άιφελ

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε το βράδυ της Τρίτης τον Πύργο του Άιφελ ύστερα από συναγερμό για τοποθέτηση βόμβας, ενώ οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα για «επικείμενη απειλή».

Η εταιρία που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Πύργου «έλαβε κλήση περίπου στις 18:40» (τοπική ώρα), η οποία έγινε από «κάποιον τηλεφωνικό θάλαμο», σύμφωνα με την αστυνομία, που έλαβε αμέσως την απόφαση να εκκενώσει το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Στις 14 Σεπτεμβρίου είχε εκκενωθεί και πάλι ο Πύργος του Άιφελ και πάλι μετά από συναγερμό για βόμβα.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αναπτύχθηκαν ταχύτατα στην περιοχή λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ο συναγερμός σήμανε λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ ότι είναι «πραγματικός» ο κίνδυνος για τρομοκρατική ενέργεια, λαμβανομένων υπ'Α όψιν και των πληροφοριών που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.

«Δεν έχω πρόθεση να ανησυχήσω τους πολίτες, αλλά έχουμε σοβαρές ενδείξεις από αξιόπιστες πληροφορίες που αναφέρονται σε σημαντικό κίνδυνο για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσενάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...