Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μυστικό δείπνο Λαβρόφ - Σταϊνμάγερ για την Ουκρανία στη Γενεύη

O Σεργκέι Λαβρόφ (αριστερά) με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν στη Γενεύη την Κυριακή. Αργότερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δείπνισε με τον γερμανό ομόλογό του, όπως ανέφερε το Βερολίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο ομόλογός του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δείπνησαν μαζί απόψε το βράδυ στη Γενεύη, δήλωσε μια γερμανική διπλωματική πηγή.


«Είμαι σε θέση να σας επιβεβαιώσω ότι δείπνησαν μαζί», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο και διευκρίνισε ότι το ραντεβού αυτό αποφασίστηκε «την τελευταία στιγμή».

Ο Λαβρόφ βρισκόταν στη Γενεύη για την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών εκεί.

Ο Λαβρόφ κατήγγειλε νωρίτερα τις απειλές για επιβολή «κυρώσεων» και ενός «μποϊκοτάζ» των δυτικών εξαιτίας των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να αποπέμψουν τη Ρωσία από την Ομάδα των Οκτώ (G8).

Ο Λαβρόφ συναντήθηκε εξάλλου χωριστά με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν και με τον εκτελούντα χρέη προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τον ελβετό πρόεδρο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για «τη χειρότερη κρίση στην Ευρώπη μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Σταϊνμάγερ.

Ο Σταϊνμάγερ αναμένεται να έχει συναντήσεις την Τρίτη με τον Μπαν Κι-Μουν και τον Μπουρκχάλτερ, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...