Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Βηρυτός: Βομβιστής αυτοκτονίας σε λεωφορείο, έξι οι τραυματίες

Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε περιοχή όπου κατοικούν δρούζοι και χριστιανοί


Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα μικρό λεωφορείο στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε μία ακόμη επίθεση που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία. Έξι άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο στόχος δεν κατέστη άμεσα σαφής. Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε λεωφόρο στην περιοχή Σουέιφατ, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού, όπου κατοικούν δρούζοι και χριστιανοί. Ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί σε ένα προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ εναντίον της οποίας έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς αυτή την περιοχή, κατ' επέκταση πιθανολογείται πως ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του πρόωρα.

Το Σάββατο άλλη μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας είχε σημειωθεί στην πόλη Χέρμελ, επίσης προπύργιο της Χεζμπολάχ στο βορειοανατολικό Λίβανο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 28. Η επίθεση στη Χέρμελ ήταν η έβδομη που σημειώθηκε εναντίον της Χεζμπολάχ από τα μέσα του 2013, οπότε το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των εξεγερμένων στη Συρία.

Τηλεοπτικοί σταθμοί του Λιβάνου μετέδωσαν πλάνα του κατεστραμμένου λεωφορείου μετά την έκρηξη δίπλα στη διαμελισμένη σορό του καμικάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...