Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Εν δυνάμει βιαστές» οι μπλόγκερ του Γκρίλο

Ως «εν δυνάμει βιαστές» κατήγγειλε η Λάουρα Μπολντρίνι, πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, τους μπλόγκερ της ιστοσελίδας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, ενώ είχε προηγηθεί οξύτατη αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Η Λάουρα Μπολντρίνι σχολίαζε ανάρτηση του Μπέπε Γκρίλο στο Facebook με την οποία ρωτούσε «τι θα κάνετε αν βρείτε την Μπολντρίνι στο αυτοκίνητό σας;». Η ερώτηση συνοδευόταν από σατιρικού περιεχομένου βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, πυροδοτώντας εκατοντάδες σχόλια ανάμεσα στα οποία και κάποια τα οποία πρότειναν η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής να πέσει θύμα βιασμού.


Η ίδια η Ιταλίδα πολιτικός, σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε, ανέφερε σε συνέντευξή της στην ιταλική τηλεόραση ότι η εν λόγω ανάρτηση στην πραγματικότητα αποτελούσε «υποκίνηση σε πράξεις βίας» καθώς και ότι η ίδια δέχθηκε «προπηλακισμούς λόγω της απόφασής της να τεθεί προς ψηφοφορία η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας της Ιταλίας». Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων που συγκέντρωσε ήταν σεξιστική. «Ολοι όσοι συμμετέχουν στο μπλογκ δεν έχουν καμία διάθεση να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν, θέλουν να προσβάλουν και να ταπεινώσουν σε σεξουαλικό επίπεδο. Ολοι τους είναι εν δυνάμει βιαστές». Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής πρόσθεσε ότι «η δημοκρατία ουσιαστικά απειλείται με τα όσα συνέβησαν και φέρνουν στον νου σκοτεινές περιόδους».

Το σχόλιο του Μπέπε Γκρίλο αναρτήθηκε την επόμενη ημέρα των επεισοδίων στην ιταλική Βουλή, επεισόδια που σημειώθηκαν όταν οι βουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων προσπάθησαν να εμποδίσουν την ψήφιση νόμου που διέπει τη μεταβολή του θεσμικού πλαισίου που καθορίζει τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας. Οι βουλευτές του Κινήματος προσπάθησαν να καταλάβουν τα έδρανα των βουλευτών της συμπολίτευσης και συγκρούστηκαν με τους συναδέλφους τους. Προηγουμένως η Μπολντρίνι, αντιδρώντας στις τακτικές κωλυσιεργίας που εφάρμοζαν οι βουλευτές του Κινήματος, είχε διακόψει τη συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο και είχε ζητήσει να γίνει άμεσα η ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...