Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ο Λευκός Οίκος δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα γίνει η συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν το φθινόπωρο

Η δυσαρέσκεια του Μπαράκ Ομπάμα για τις κινήσεις Πούτιν θέτουν σε αμφιβολία την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών στη Μόσχα.

Ο Λευκός Οίκος δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα γίνει η συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν το φθινόπωρο 
           
Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ανακοινώσει εντός των αμέσως προσεχών ημερών την απόφασή του σχετικά με το εάν ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να παραστεί σε σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την χρησιμότητα μίας συνόδου», δήλωσε ο Κάρνεϊ κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου.

«Μπορείτε να περιμένετε ότι θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της απόφασής μας για το συγκεκριμένο θέμα εντός των προσεχών ημερών», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει παντοιοτρόπως την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Ρωσίας να παράσχει προσωρινό πολιτικό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον οποίο καταζητούν οι αμερικανικές αρχές για κατασκοπεία αφού διέρρευσε στοιχεία σχετικά με το εκτεταμένο πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας (NSA).

Ο Ομπάμα είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε μία σύνοδο της Ομάδας των 20 πιο προηγμένων οικονομιών του πλανήτη, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία το φθινόπωρο, ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...