Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Υεμένη: Πέντε στρατιώτες δολοφονήθηκαν στον ύπνο τους

Ένοπλοι παραβίασαν σημείο ελέγχου του τερματικού σταθμού LNG στο Μπαλχάφ, σκότωσαν έναν φρουρό και στη συνέχεια εισήλθαν σε κοντέινερ όπου βρίσκονταν οι στρατιώτες

Ένοπλοι που φέρεται να ανήκουν στην αλ Κάιντα σκότωσαν πέντε Υεμενίτες στρατιώτες την ώρα που κοιμόνταν, σήμερα τα ξημερώματα, σε μία επίθεση με στόχο τις δυνάμεις που φρουρούν τον τερματικό σταθμό του αγωγού φυσικού αερίου Yemen LNG, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι ένοπλοι παραβίασαν σημείο ελέγχου του τερματικού σταθμού LNG στο Μπαλχάφ, στη νότια επαρχία Σάμπουα, σκότωσαν έναν φρουρό και στη συνέχεια εισήλθαν σε κοντέινερ όπου κοιμόνταν στρατιώτες και τους σκότωσαν. Όπως είπε ο ίδιος, οι δράστες διέφυγαν με όχημα.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα ορισμένες από τις διπλωματικές αποστολές τους στη Μέση Ανατολή-περιλαμβανομένης της Υεμένης, ύστερα από τρομοκρατικές απειλές που δέχτηκαν.

Η Ουάσινγκτον απάντησε εντατικοποιώντας τις επιθέσεις της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων ύποπτων για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα μέσα σε τρεις ημέρες.

Οι εγκαταστάσεις στο Μπαλχάφ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2009 και φρουρούνται από Υεμενίτες στρατιώτες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...