Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Ουγκάντα: Ένας νεκρός και έντεκα τραυματίες από κατολίσθηση βράχων

Η καταλίσθηση προκλήθηκε λόγω των πλημμυρών - 20 σπίτια καταστράφηκαν 


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και 11 τραυματίστηκαν από κατολίσθηση που προκλήθηκε λόγω των πλημμυρών σε ορεινή περιοχή της ανατολικής Ουγκάντας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην χώρα.

Περίπου 20 σπίτια καταστράφηκαν επίσης από την κατολίσθηση, η οποία προκλήθηκε από τις σφοδρές πλημμύρες στην περιοχή, οι οποίες κατέστρεψαν επίσης τα χωράφια που τροφοδοτούσαν περισσότερα από 2.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τον ίδιο.

"Η πληροφορία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ένα αγόρι έχασε την ζωή του και ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 21 σπίτια κατέρρευσαν και 96 άλλα απειλούνται", σημείωσε ο Μάικλ Ρίτσαρντ Νάτακα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού της Ουγκάντας μιλώντας τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής στην περιοχή Μπουντούντα, Τζον Μπάτιστ Ναμπέσε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι λόγω των πλημμυρών κατέρρευσαν επίσης γέφυρες, αποκλείοντας την πρόσβαση σε ολόκληρα τμήματα της ζώνης.

"Ορισμένοι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί στα βουνά και μας είναι δύσκολο να φτάσουμε εκεί", πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο του 2010, τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν τρία χωριά στην ίδια περιοχή της Μπουντούντα θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης έπειτα από κατολίσθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...