Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ιταλία: Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα, διαμηνύει η κυβέρνηση Ρέντζι

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας επιχειρεί να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του...

«Η Ιταλία δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή» -αυτό τουλάχιστον αφήνουν σήμερα να διαρρεύσει στον Τύπο, πηγές της κυβέρνησης Ρέντζι.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μία ημέρα μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, στην οποία υπογραμμίστηκε ότι «το δημόσιο χρέος της Ιταλίας παραμένει, ακόμη, σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο» και «οι μέχρι τώρα διαρθρωτικές αλλαγές δεν επαρκούν».

Σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, τόνισε, παράλληλα, ότι «η προειδοποίηση των Βρυξελλών είναι αυστηρή, αλλά ακολουθεί ακριβώς την ίδια κατεύθυνση και τη λογική της ιταλικής κυβέρνησης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία γνωρίζουμε εδώ και καιρό, μας ζητά να στηρίξουμε πιο δυναμικά την ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, την απασχόληση, διορθώνοντας, έτσι, τις διάφορες ανισότητες» πρόσθεσε ο Παντοάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...