Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Στη Μαύρη Θάλασσα αμερικανικό αντιτορπιλικό

Δεν κατευθύνεται στην Ουκρανία το USS Truxtun λέει το Πεντάγωνο και κάνει λόγο για προγραμματισμένη άσκηση - Από τη Σούδα απέπλευσε σήμερα το αμερικανικό αντιτορπιλικό

Στη Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun το οποίο απέπλευσε σήμερα από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Η κίνηση του αμερικανικού αντιτορπιλικού Truxtun πυροδότησε φημολογία ότι ενδέχεται να σηματοδοτεί ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το ταξίδι του
USS Truxtun που ανήκει στον 6ο Στόλο των ΗΠΑ και φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους, δεν έχει καμία σχέση με την ουκρανική κρίση και τονίζει ότι θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις, τα οποία -όπως υπογραμμίζει- είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό.

«Ενώ το πλοίο θα βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνουν γυμνάσια με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή, τα οποία είχαν προγραμματιστεί προ πολλού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα αφού το Πεντάγωνο αποκάλυψε τα σχέδιά του να διαθέσει περισσότερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την προστασία του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Μάλιστα, στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας βρίσκεται η σημαντικότερη βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...