Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ατελέσφορη η συνάντηση Λαβρόφ - Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία σχετικά με την ουκρανική κρίση με τον Αμερικανό ομόλογό του, αλλά... 

Δίχως αποτέλεσμα αποδείχθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησαν στη Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ.

 
Ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά «συμφώνησαν πως θα επανεξετάσουν κάποιες ιδέες που ο Τζον Κέρι έθεσε σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Πρόσθεσε, δε, ότι η Ρωσία θα έχει μία πιο σαφή εικόνα σχετικά με τη σημασία της ανάπτυξης ενός διεθνούς μηχανισμού για την αποκλιμάκωση της κρίσης, που προτείνουν οι δυτικοί εταίροι.

«Θα θέλαμε να έχουμε μία καλύτερη ιδέα γύρω από την πρόταση των εταίρων μας σχετικά με τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού και της σύστασής του», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Επανήλθε, μάλιστα, στη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά όσα υπογράφηκαν σχετικά με το Σύνταγμα, τη δημιουργία μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη διεξαγωγή εκλογών.

«Το δεύτερο σημαντικότερο σημείο είναι ότι οποιαδήποτε διαδικασία θα πρέπει να λάβει την ξεκάθαρη στήριξη όλων των περιοχών της Ουκρανίας», επισήμανε ο Λαβρόφ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την Κριμαία και τις υπόλοιπες νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, τόνισε πως πρόκειται για μία μη εποικοδομητική κίνηση που απλώς προσθέτει πίεση.

Παρόλα αυτά, η αμερικανική διπλωματία διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με την επανεξέταση ιδεών του Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...