Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Β. Κορέα: Πύραυλος παραλίγο να καταρρίψει κινεζικό επιβατικό αεροσκάφος

Σφοδρή αντίδραση από τη Σεούλ που κατηγορεί την Πιονγιανγκ για «σοβαρή απειλή» - Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπήρξε κίνδυνος, απαντούν οι συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν και διαψεύδουν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να έχει χτυπήσει το αεροπλάνο

Για τραγωδία που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή κάνουν λόγο αξιωματούχοι της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης κατηγορώντας τη Βόρεια Κορέα ότι πύραυλός της παραλίγο να καταρρίψει κινεζικό επιβατικό αεροσκάφος.


Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας, την περασμένη Τρίτη στην τροχιά του αεροσκάφους των αερογραμμών China Southern Airlines, στο οποίο επέβαιναν 202 άνθρωποι και ταξίδευε από το Τόκιο στην πόλη Σενιάνγκ.
Ο Κιμ Μιν - Σεοκ του υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας κατηγόρησε την Πιονγιάνγκ για το γεγονός ότι παρέλειψε να ειδοποιήσει τις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες σχετικά με τη στρατιωτική δραστηριότητα και την εκτόξευση πυραύλων στη ζώνη, πράξη που κατά τη Σεούλ αποτελεί «σοβαρή απειλή».
«Ο πύραυλος θα μπορούσε να είχε χτυπήσει το αεροπλάνο. Η Βόρεια Κορέα δεν είχε εκδώσει καμία προειδοποίηση. Πρόκειται για αναπάντεχη και ανήθικη ενέργεια που αντιτίθεται στους διεθνείς κανονισμούς», ανέφερε ο Κιμ Μιν - Σεοκ.
Από την πλευρά τους οι αρχές της Β. Κορέας δήλωσαν πως επρόκειτο για συνηθισμένη στρατιωτική άσκηση, η οποία δε θέτει σε κίνδυνο τις εθνικές και διεθνείς πτήσεις, καθώς η χώρα «λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφάλειας γύρω από τις πτήσεις».

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η Κίνα -που διατηρεί τις στενότερες σχέσεις απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα με τη Βόρεια Κορέα - προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει την στρατιωτική άσκηση της Πιονγιάνγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...