Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Εθνικιστές συρρέουν σε κέντρα κατάταξης εθελοντών

Στην έκκληση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας για ενίσχυση του στρατού με εφέδρους ανταποκρίθηκαν χιλιάδες νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία,Ουκρανοί εθνικιστές


Στα κέντρα κατάταξης εθελοντών του Ουκρανικού στρατού συρρέουν χιλιάδες εθνικιστές Ουκρανοί κάθε ηλικίας προκειμένου να ενισχύσουν τον Ουκρανικό στρατό με καλά εκπαιδευμένους εφέδρους, όπως άλλωστε ζήτησε η νέα κυβέρνηση του Κιέβου.


Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρέι Παρούμπι, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian:"Τα κέντρα κατάταξης εθελοντών δεν προλαβαίνουν να δέχονται ολοένα και περισσότερους εθελοντές". Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης του Κιέβου η προθυμία για κατάταξη εθελοντών στον Ουκρανικό στρατό είναι τόσο μεγάλη που και άνδρες άνω των σαράντα ετών έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης, παρόλο που είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθούν από τον στρατό.

Όμως δεν είναι μόνο η επίσημη oυκρανική κυβέρνηση που ζητά ενίσχυση του στρατού της χώρας αλλά και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της Ακροδεξιάς που καλούν τους εθνικιστές να καταταγούν εθελοντικά στον Ουκρανικό στρατό.

Δύο από τους εθελοντές δήλωσαν στη Guardian ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες που περιμένουν τη σειρά τους για να δηλώσουν συμμετοχή και να ενισχύσουν τις τάξεις του Ουκρανικού στρατού "επειδή αισθάνονται την απειλή της Μόσχας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...