Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πέθανε ξαφνικά η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας, η συνιδρυτής της αλυσίδας Zara

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε η Rosalia Mera, η πιο πλούσια γυναίκα της Ισπανίας και συνιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara.


Ο θάνατος της έγινε γνωστός από ανακοίνωση της Inditex SA, της εταιρείας πίσω απ'τη μεγαλύτερη φίρμα ετοίμων ενδυμάτων του κόσμου. Η Mera εμφάνισε ξαφνικά εγκεφαλική αιμορραγία στις 14 Αυγούστου σε διακοπές με την κόρη της, Σάντρα, στο νησί Μινόρκα, όπως αναφέρει η El Pais.

Η Mera, συνίδρυσε την Inditex με τον τότε σύζυγο της, Amancio Ortega, τη δεκαετια του 70. Η εταιρεία απ' την κατασκευή γυναικείων μπουρνουζιών στην αρχή κατάφερε να επεκταθεί δυναμικά και να πουλά σήμερα οκτώ διαφορετικά μπραντς ενδυμάτων, να διαθέτει 6.000 καταστήματα και να έχει παρουσία σε 86 αγορές. Οι πωλήσεις το 2012 έφθασαν τα 15,9 δισ ευρώ.

Η προσωπική περιουσία της Mera εκτιμάται σε 5,5 δισ δολ., γεγονός που την καθιστούσε την πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας.
Ο Ortega διαθέτει μερίδιο 59,3% στην Inditex και είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με προσωπική περιουσία 56,9 δισ δολ.

Μετά τη δημόσια εγγραφή της Inditex το 2001, η Mera και η κόρη της, Σάντρα, έγιναν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της  εταιρείας μέσω του οικογενειακού επενδυτικού σχήματος Rosp Corunna. Ελέγχει το 7% της Inditex.
Άλλες επενδύσεις της συμπεριλαμβάνουν μερίδιο 5% στην ισπανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Zeltia καθώς και ποσοστά σε εταιρείες  τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και στο real estate.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...