Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Ο Ντ' Αλέμα καλεί τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από τη γερουσία

Και να ηγηθεί της κεντροδεξιάς μένοντας εκτός κοινοβουλίου - Ο Ντ' Αλέμα, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «εάν ήταν στην θέση του Μπερλουσκόνι θα έλυνε το αίνιγμα που έχει προκύψει παραιτούμενος από γερουσιαστής»


Ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από γερουσιαστής και να ηγηθεί της κεντροδεξιάς μένοντας εκτός κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ο Ντ' Αλέμα είπε ότι «εάν ήταν στην θέση του Μπερλουσκόνι θα έλυνε το αίνιγμα που έχει προκύψει παραιτούμενος από γερουσιαστής».

«Θα ξεκινούσα πιθανόν μια διαπραγμάτευση –πρόσθεσε– για να εκτίσω μια εναλλακτική ποινή η οποία δεν θα ήταν ασυμβίβαστη με τον πολιτικό μου ρόλο».

Ο Ντ' Αλέμα, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών ο οποίος συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), πρόσθεσε: «τώρα μιλάμε για την οριστική αυτή ετυμηγορία του Αρείου Πάγου. Τι θα γίνει, όμως, όταν ανακοινωθεί η τριτοβάθμια δικαστική απόφαση για την υπόθεση "Ρούμπι" και εκείνη που αφορά την εξαγορά γερουσιαστών; Θα φτιάχνουμε συνεχώς νέους νόμους που να ερμηνεύουν τους κανόνες για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το κοινοβούλιο;».

Ένα υπόδειγμα για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι, είπε ακόμη ο Ντ' Αλέμα, θα μπορούσε να είναι η δράση του Μπέπε Γκρίλο, του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων: «δεν είναι βουλευτής ή γερουσιαστής αλλά ηγείται με τρόπο αδιαμφισβήτητο του κόμματός του».

Οι άμεσες προτεραιότητες για την Ιταλία σύμφωνα με τον Ντ' Αλέμα είναι δυο: η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η μείωση του κόστους εργασίας, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί, η χώρα, της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...