Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Πακιστάν: Δύο νεκροί από επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμαξοστοιχίας

Ένοπλοι εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον επιβατικού τρένου που εκτελούσε δρομολόγιο στην ασταθή πακιστανική επαρχία του Βελουχιστάν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν ένοπλοι εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον επιβατικού τρένου που εκτελούσε δρομολόγιο στην ασταθή πακιστανική επαρχία του Βελουχιστάν (νοτιοδυτικό Πακιστάν), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον τομέα του Ντοζάν της περιφέρειας του Μπολάν που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την επαρχιακή πρωτεύουσα Κουέτα, όπου σειρά επιθέσεων είχαν στοιχίσει την περασμένη εβδομάδα τη ζωή σε περίπου εξήντα ανθρώπους.

Οι δράστες, κρυμμένοι στα βουνά, άνοιξαν πυρ εναντίον της αμαξοστοιχίας αυτής που εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στην Κουέτα και το Ραβαλπίντι, πόλη γειτονική της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, και στη συνέχεια εκτόξευσαν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εναντίον της, δήλωσε ο Ζουμπάιρ Κουρντ, ένας υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος.

"Δύο πτώματα και 24 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", πρόσθεσε ο υπεύθυνος αυτός, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

"Οι δράστες διέφυγαν, διεξάγουμε έρευνες για να τους βρούμε", δήλωσε ο Κουρντ.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη γι' αυτή τη νέα επίθεση.

Το Βελουχιστάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση επαρχία του Πακιστάν και είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν και είναι ταυτόχρονα θέατρο μιας τοπικής εξέγερσης, επιθέσεων των Ταλιμπάν και βιαιοτήτων εναντίον της σιιτικής μειονότητας. Οι εθνικιστές στο Βελουχιστάν κατηγορούν την κεντρική κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τον πλούτο της επαρχίας και στερεί από τους ντόπιους το μερίδιο που δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...