Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εφθασε στο Κίεβο ο Τζον Κέρι

Έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στην ουκρανική πρωτεύουσα για λίγες ώρες. 


Με την ευκαιρία της συμβολικής αυτής επίσκεψης μερικών ωρών του Κέρι στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.

Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Τζον Κέρι ότι η κυβέρνηση του  Μπαράκ Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να εγκρίνει δάνειο ύψους ενός δισ. δολαρίων -υπό μορφή δανειακών εγγυήσεων -  για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στους Ουκρανούς από τις προτεινόμενες μειώσεις στις επιδοτήσεις για την ενέργεια.

Επίσης οι ΗΠΑ θα στείλουν τεχνικούς συμβούλους στην Ουκρανία για να βοηθήσουν την κεντρική τράπεζα της χώρας καθώς και το υπουργείο Οικονομικών να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.

Εξάλλου ο αξιωματούχος αυτός σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την επέμβασή της στην Κριμαία «το πιθανότερο πολύ σύντομα», σε διάστημα μερικών ημερών και όχι εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...