Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές για την αιματοχυσία στην Αίγυπτο

Την ανησυχία του εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και σημειώνει ότι πρεσβεία, προξενικές αρχές και Πατριαρχείο βρίσκονται σε επαφή με φορείς της ελληνικής παροικίας

Την έντονη ανησυχία, αλλά και τη λύπη του, για τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «κρούσματα βίας, πόλωσης και αντιπαράθεσης που σημειώνονται στη φίλη και γειτονική χώρα της Αιγύπτου» και επισημαίνει πως είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας.

Εκφράζει επίσης την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις πληροφορίες περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί χριστιανικοί ναοί.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι «η πρεσβεία μας και οι προξενικές μας αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της ελληνικής παροικίας».

«Είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση και να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...