Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σύροι αντάρτες εκτέλεσαν Ιταλό ιησουΐτη ιερέα

Ο Πάολο Νταλ' Όλιο είχε γίνει γνωστός γιατί υποστήριξε την εξέγερση εναντίον του Άσαντ


Τη δολοφονία του Ιταλού ιησουΐτη ιερωμένου Πάολο Νταλ' Όλιο από αντάρτες οι οποίοι δρουν στη Συρία και συνδέονται με την Αλ Κάιντα ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Νταλ' Όλιο, ο οποίος είχε γίνει γνωστός γιατί υποστήριξε την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά και ορισμένων ισλαμιστικών οργανώσεων των ανταρτών, εξαφανίστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στην πόλη Ράκα.

Ακτιβιστές από την πόλη ενημέρωσαν το Παρατηρητήριο ότι αντάρτες εκτέλεσαν τον ιερέα, ωστόσο, μέχρι στιγής η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο κάλεσε όλες τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης να ασκήσουν πίεση στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) , ώστε η οργάνωση να αποκαλύψει τι συνέβη στον Νταλ' Όλιο και οι δολοφόνοι του να λογοδοτήσουν.

Ο Νταλ' Όλιο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του μοναστηριού Ντάιρ Μαρ Μούσα, στον ναό του οποίου φιλοξενείται τοιχογραφία η οποία απεικονίζει την Δευτέρα Παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...