Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

Είκοσι δύο Αφγανοί αστυνομικοί και 76 Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μία φάλαγγα οχημάτων της αστυνομίας και του στρατού, που μετέφεραν δυνάμεις που είχαν λάβει μέρος σε μία επιχείρηση εναντίον Ταλιμπάν, σκοτώνοντας 16 μαχητές τους, έπεσε σε ενέδρα του εχθρού κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 22 αστυνομικοί και άλλοι 60 Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσαν οι πηγές αυτές.

«Χάσαμε 22 θαρραλέους αστυνομικούς», όμως η επίθεση των Ταλιμπάν κατά της φάλαγγας οχημάτων μας «απωθήθηκε πλήρως και 60 από τους μαχητές τους βρήκαν τον θάνατο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νανγκαρχάρ, Μασούμ Χαν Χασέμι.

Εξάλλου οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως επτά μέλη μίας οικογένειας –μεταξύ τους δύο γυναίκες– έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας τοποθετημένης στην άκρη του δρόμου στα νότια της χώρας.

Οι άνθρωποι αυτοί «πήγαιναν σε μια γαμήλια τελετή, το βράδυ της Πέμπτης στην περιφέρεια Μαϊουάντ, όταν το τρίκυκλό τους πάτησε τη βόμβα», δήλωσε ο Τζαβέντ Φάισαλ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Κανταχάρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, και απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν–οι οποίοι δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως αριθμός των απωλειών μεταξύ των αμάχων έχει αυξηθεί κατά 23% στο πρώτο μισό του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...