Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία υπό το φόβο της Αλ Κάιντα

Φόβοι για επιθέσεις στον αραβικό χώρο


Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο εξέδωσε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. Για το λόγο αυτό προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας βασίστηκε στις ίδιες πληροφορίες που οδήγησαν και στην απόφαση να κλείσουν την ερχόμενη Κυριακή ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιών χωρών οι αμερικανικές πρεσβείες θα κλείσουν. Κάποιες διπλωματικές αποστολές ενδέχεται να παραμείνουν κλειστές για περισσότερες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...