Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη Μπερλουσκόνι

Πλήθος που είναι συγκεντρωμένο έξω από τον Αρειο Πάγο στη Ρώμη διαδηλώνουν κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Σε μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε το βράδυ της Πέμπτης την ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί ο πρώην Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Η απόφαση λήφθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση των δικαστών, που κλείστηκαν στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου της Ρώμης στις 1.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Η αναμονή ήταν τέτοια που πολλοί ιταλοί και ξένοι δημοσιογράφοι την ερμήνευσαν ως ένδειξη ότι η δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση φορολογικής απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να επαναληφθεί.

«Μιλήσαμε ιδιωτικά με τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι και έμεινα με την εντύπωση πως και ο ίδιος έχει ακούσει ότι η υπόθεση μπορεί να επιστρέψει στο εφετείο» σημείωσε ο διευθυντής ειδήσεων του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.

Σε περίπτωση που ο Αρειος Πάγος αποφάσιζε να επαναληφθεί η δίκη στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, οι κατηγορίες σε βάρος του «Καβαλιέρε» είναι πολύ πιθανό να παραγραφούν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...