Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Φονική έκρηξη στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Φωτογραφία που ανήρτησε ο Mostafa Sheshtawy στο twitter
Δεκάδες οι νεκροί – Πάνω από 200 οι τραυματίες – Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ταξιαρχία της Άισα»


Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το απόγευμα το νότιο τμήμα της Βηρυτού, στον Λίβανο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο εξεράγη στην περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Τοπικές πηγές, κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο «Mafhouz Stores», με αποτέλεσμα πολλά κτήρια να υποστούν σημαντικές ζημιές και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή να καταστραφούν ολοσχερώς. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ένα σύννεφο μαύρου καπνού κάλυψε τον ουρανό, ενώ εκατοντάδες άτομα τρέχουν πανικόβλητα και προσπαθούν να σωθούν από τη φωτιά και τον πυκνό καπνό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα διπλανά κτήρια, οι οποίοι εκλιπαρούν για βοήθεια.

Ανέλαβαν την ευθύνη

Στο μεταξύ, με δήλωση που είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο, η «Ταξιαρχία της Άισα» ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση.

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αποφασίσαμε το μέρος της μάχης και τον χρόνο. Και θα δείτε και άλλα, με το θέλημα το Θεού», είπε ένας μασκοφόρος άνδρας, δίπλα στον οποίο στέκουν δύο άλλοι άνδρες που κρατούν όπλα. Το βίντεο απευθύνεται στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.


Άλλος μάρτυρας που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός αλ Μαγιαντίν, έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς. Το κανάλι μετέδωσε μάλιστα πλάνα που απεικονίζουν μια τεράστια πυρκαγιά ανάμεσα σε κτήρια. «Υπάρχουν πολλά πτώματα, μια τεράστια πυρκαγιά και πολύ μεγάλες ζημιές. Ασθενοφόρα φθάνουν στο σημείο», δήλωσε.

Τον περασμένο μήνα, 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της σημερινής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...