Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο Σνόουντεν αντάλλαξε κρυπτογραφημένα μηνύματα με τον πατέρα του

Αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των δικηγόρων ότι μπορεί να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών


Ο Έντουαρντ Σνόουντεν επικοινώνησε για πρώτη φορά απευθείας με τον πατέρα του, Λον, μετά από την   αποχώρησή του πρώην πράκτορα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Russia Today, πατέρας και γιος επικοινώνησαν μέσω κρυπτογραφημένου chat στο ίντερνετ, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των συνηγόρων τους ότι μπορεί να παρακολουθούνται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Κατανοώ τα συναισθήματα του Έντουαρντ και του πατέρα του. Όπως φαίνεται ήταν πιο δυνατά από την ανησυχία τους για να παραμείνουν ασφαλείς», δήλωσε ο Ανατόλι Κουτσερένα και συμβουλεύοντας τον Σνόουντεν να μην ξαναεπιχειρήσει κάτι ανάλογο και να περιμένει να βρεθεί αυτοπροσώπως με την οικογένειά του.

Ο Λον Σνόουντεν έχει ήδη λάβει βίζα από τη Ρωσία και σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Την 1η Αυγούστου, ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε πολιτικό άσυλο για ένα χρόνο από τη Ρωσία, αφού προηγουμένως είχε περάσει έναν ολόκληρο μήνα στην ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας περιμένοντας να του χορηγηθεί άσυλο.

Ο πρώην εργαζόμενος στην CIA είχε φτάσει στη ρωσική πρωτεύουσα στις 23 Ιουνίου, με πτήση από το Χον Κονγκ, όπου πήγε αμέσως μόλις αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης των πολιτών από τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...