Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Ιταλία: Κατέσχεσαν την περιουσία του ιδιοκτήτη μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών

Έρευνα της φορολογικής αστυνομίας οδήγησε τον περασμένο μήνα στη σύλληψη του πρώην ιδιοκτήτη της Fondiaria Σαλβατόρε Λιγκρέστι, μελών της οικογένειάς του και πολλών στελεχών της επιχείρησης

Η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί σε κατασχέσεις κατοικιών, ξενοδοχείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων αξίας 250 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για λογιστική απάτη και χειραγώγηση της αγοράς από τους πρώην ιδιοκτήτες της ασφαλιστικής εταιρείας Fondiaria-Sai.

Η έρευνα αυτή οδήγησε τον περασμένο μήνα στη σύλληψη του πρώην ιδιοκτήτη της Fondiaria Σαλβατόρε Λιγκρέστι, μελών της οικογένειάς του και πολλών στελεχών της επιχείρησης.

Η έρευνα αφορά μια τρύπα ύψους 600 εκατ. ευρώ των διαθεσίμων έναντι απαιτήσεων της εταιρείας, που δεν είχε αποκαλυφθεί στην αγορά, όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία όταν είχε αποκαλυφθεί.

Η φορολογική αστυνομία διευκρίνισε σε μια ανακοίνωσή της που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα ότι τα οικονομικά εγκλήματα τα οποία ερευνά οδήγησαν σε παράνομα κέρδη ύψους 251,6 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο την ώθησε να προχωρήσει στην κατάσχεση πόρων ισόποσης αξίας σε 25 διοικητικές περιφέρειες της Ιταλίας.

Ανάμεσα στα υπό κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται ένα ακίνητο της οικογένειας Λιγκρέστι στο Μιλάνο, καθώς και ακριβά ξενοδοχεία στο Τορίνο, στη Σικελία και στην ορεινή περιοχή Ντολομίτε, στις Άλπεις.

Η θέση της Fondiaria –ήταν η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο των οχημάτων– έχει πληγεί από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τον μειούμενο αριθμό ανθρώπων που αγοράζουν ασφαλιστήρια συμβόλαια για αυτοκίνητα, εν μέσω της χειρότερης ύφεσης στην Ιταλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πτώση των εσόδων και των κερδών της εταιρείας οδήγησε στην περίπλοκη συμφωνία για την εξαγορά της από την ανταγωνίστριά της Unipol πέρυσι.

Η συμφωνία αυτή με την Unipol αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη της χρονιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, της Unicredit, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Fondiaria και της εταιρείας συμμετοχών του Λιγκρέστι, της Premafin, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι οι συλλήψεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...