Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η Τουρκία έκλεισε το πολιτιστικό κέντρο και το εμπορικό γραφείο της στη Βηρυτό

Με αφορμή την απαγωγή δυο πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών στη λιβανική πρωτεύουσα


Για «λόγους ασφαλείας» η Τουρκία έκλεισε το πολιτιστικό της κέντρο και το εμπορικό γραφείο της στη Βηρυτό, μετά την απαγωγή δυο πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών στη λιβανική πρωτεύουσα.

«Το πολιτιστικό κέντρο και το εμπορικό γραφείο της Τουρκίας στη Βηρυτό, διέκοψαν τις δραστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Λίβανο, Ινάν Οζιλντίζ.

Οι δυο πιλότοι απήχθησαν την Παρασκευή από μια οργάνωση, η οποία ζητεί από την Άγκυρα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους σύρους αντάρτες ώστε ν' αφήσουν ελεύθερους εννέα σιίτες Λιβανέζους που συνελήφθησαν όμηροι τον Μάιο του 2012.

Προηγουμένως η Τουρκία είχε απευθύνει έκκληση προς τους υπηκόους της που διαμένουν στο Λίβανο να τον εγκαταλείψουν και σε όσους σκοπεύουν να τον επισκεφτούν να ματαιώσουν το ταξίδι τους με εξαίρεση την περίπτωση «επιτακτικής ανάγκης».

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι «από τον Μάιο, το γραφείο των Τουρκικών Αερογραμμών (το οποίο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης) μεταφέρθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού» μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συγγενών των εννέα ομήρων.

Ο πρεσβευτής εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για "τα μέτρα προστασίας των τουρκικών συμφερόντων στη Βηρυτό από τις λιβανικές υπηρεσίες ασφαλείας".

Ο Οζιλντίζ επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν έχει καμία ανάμιξη στην απαγωγή των λιβανέζων προσκυνητών» στο Αζάζ της βόρειας Συρίας και ότι προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...