Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Οπλισμένος στο Τέξας βρέθηκε σε αστυνομικό έλεγχο ο Ζίμερμαν

Οι δικηγόροι του Ζίμερμαν αντέδρασαν μέσω του Twitter.


Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο εθελοντής φύλακας που αθωώθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ για τη δολοφονία ενός άοπλου νεαρού μαύρου, του Τρέιβον Μάρτιν, κυκλοφορούσε έχοντας στο αυτοκίνητό του ένα όπλο όταν τον σταμάτησε ένας αστυνομικός για να του κάνει έλεγχο, στο Τέξας, όπως αποκαλύφθηκε από ένα βίντεο.

Το βίντεο γυρίστηκε από την κάμερα του περιπολικού και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Σε αυτό εμφανίζεται ένας αστυνομικός να αφήνει τον Ζίμερμαν να φύγει, κάνοντας μόνο συστάσεις, αφού προηγουμένως του είχε ζητήσει να σταματήσει στην άκρη του δρόμου γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Ο αστυνομικός δεν αναγνώρισε αμέσως τον Ζίμερμαν, η δίκη του οποίου ήταν επί πολλές εβδομάδες το πρώτο θέμα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Η αθώωσή του, στα μέσα Ιουλίου, προκάλεσε ένα κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.

Όταν ο αστυνομικός τον ρωτά γιατί δηλώνει ότι «δεν πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα», ο Ζίμερμαν του απαντά ρωτώντας τον με τη σειρά του αν πρόσεξε τι όνομα γράφει στο δίπλωμα οδήγησης. «Τι σύμπτωση», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός που αμέσως μετά τον ρωτά αν έχει απλήρωτες κλήσεις και τον διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Εξηγεί κατόπιν ότι θα πραγματοποιήσει έναν έλεγχο ρουτίνας. «Σας ζήτησα να σταματήσετε επειδή τρέχατε. Γιατί δεν κόβετε λίγο ταχύτητα; Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος σας θα σας αφήσω να φύγετε. Χαλαρώστε, κλείστε το ντουλαπάκι και μην παίζετε με το όπλο σας», συνεχίζει ο αστυνομικός.

Το βίντεο δείχνει κατόπιν τον αστυνομικό να κατευθύνεται προς το περιπολικό για να ελέγξει το ποινικό μητρώο του Ζίμερμαν. Λίγα λεπτά αργότερα επιστρέφει στο αυτοκίνητο του και τον αφήνει να φύγει, δίνοντάς του μόνο μια προειδοποίηση για την υπερβολική ταχύτητα με την οποία έτρεχε.

Οι δικηγόροι του Ζίμερμαν αντέδρασαν μέσω του Twitter. «Για λόγους ασφαλείας, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για τις μετακινήσεις του Ζίμερμαν και θα φροντίσουμε να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή του», ανέφεραν στο μήνυμά τους.

Ο Ζίμερμαν παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο έγχρωμο Τρέιβον Μάρτιν τον Φεβρουάριο του 2012 στο Σάνφορντ της Φλόριντας, όμως υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα επειδή ο ανήλικος τον είχε πετάξει στο έδαφος και είχε χτυπήσει το κεφάλι του. Ο Ζίμερμαν παρακολουθούσε τον νεαρό, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του αφού είχε αγοράσει ένα μπουκάλι με παγωμένο τσάι και διάφορα σνακ, επειδή υποπτευόταν ότι είχε διαπράξει κλοπές στη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...