Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ρωσία: Μετά το άσυλο, τώρα προσφέρουν στον Σνόουντεν και δουλειά

«Προσκαλούμε τον Έντουαρντ Σνόουντεν στην Αγία Πετρούπολη και θα χαρούμε εάν αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα μας»

Ο ιδρυτής του Vkontakte, του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, πρότεινε σήμερα στον Αμερικανό πρώην σύμβουλο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν να εργαστεί για αυτόν.

«Προσκαλούμε τον Έντουαρντ Σνόουντεν στην Αγία Πετρούπολη και θα χαρούμε εάν αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα των διακεκριμένων τεχνικών πληροφορικής που διαθέτουμε" έγραψε ο Πάβελ Ντούροφ στη σελίδα του στο αποκαλούμενο και "ρωσικό Facebook».

«Δεν υπάρχει κάποια πιο δημοφιλής εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει η ιδέα να ασχοληθεί με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας», πρόσθεσε.

Το Vkontakte είναι το δημοφιλέστερο δίκτυο της Ρωσίας, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες.

Στις ΗΠΑ, μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν σχετικά καλή άποψη για τον Σνόουντεν: το 55% τον χαρακτήρισε "πληροφοριοδότη" και μόνο το 34% θεωρεί ότι είναι "προδότης".

Τα συμπεράσματα της νέας έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε πανεθνική κλίμακα από το πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ σε δείγμα 1468 ατόμων, είναι πανομοιότυπα με εκείνης που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 10 Ιουλίου. "Οι περισσότεροι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν θετική άποψη για τον Σνόουντεν, όμως αυτό το δήλωναν προτού να του χορηγηθεί άσυλο στη Ρωσία", διευκρίνισε ο Πίτερ Μπράουν, ο υποδιευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου.

Με βάση τη σημερινή δημοσκόπηση, το 38% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και το 36% των Δημοκρατικών θεωρούν τον Σνόουντεν "προδότη" ενώ το 51% των Ρεπουμπλικανών και το 56% των Δημοκρατικών τον χαρακτηρίζουν "πληροφοριοδότη".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...