Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κατά της απονομής χάριτος στον Μπερλουσκόνι το 58% των Ιταλών

Κατά της απονομής χάριτος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάσσονται σχεδόν έξι στους δέκα Ιταλούς (ποσοστό 58%), σύμφωνα με... δημοσκόπηση της εταιρείας IPR Marketing που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre.

Υπέρ της απονομής χάριτος τάσσεται το 34% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 8% δεν παίρνει θέση επί του θέματος.

Το 62% των Ιταλών θεωρεί ότι η επικύρωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, ενώ το 27% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και το 11% δεν εκφράζει γνώμη.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα αγγίζει το 47%, ωστόσο εκείνη του συνόλου της κυβέρνησής του δεν ξεπερνά το 37%.

Σε ό,τι αφορά το έργο της κυβέρνησης, το 50% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς χρονικούς περιορισμούς, το 37% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση εκλογικού νόμου, ένα 9% επιθυμεί άμεσα εκλογές, ενώ ένα 4% δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει ένα 34,5%, η κεντροαριστερά 33%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 19% και η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 6,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...