Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Χιλή: Πυρκαγιά έπειτα από συμπλοκή σε φυλακή - 24 τραυματίες

«Κάποιοι έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ άλλοι φέρουν τραύματα από μαχαίρι, δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ή νεκρούς», δήλωσε αξιωματικός


Είκοσι τέσσερις κρατούμενοι τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε έπειτα από συμπλοκή στην φυλακή της Κιγιότα, στην κεντρική Χιλή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Είκοσι τέσσερις κρατούμενοι υπέστησαν τραύματα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά», δήλωσε ο Κάρλος Μανρίκες, αξιωματικός της χωροφυλακής στην επαρχία Βαλπαραΐσο.

«Κάποιοι έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ άλλοι φέρουν τραύματα από μαχαίρι, δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς ή νεκρούς», διευκρίνισε ο Χόρχε Έμπνερ, διοικητής της φυλακής της Κιγιότα, που βρίσκεται στην επαρχία Βαλπαραΐσο.

Κατά την διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε σε αυτήν την φυλακή, στην οποία κρατούνται περίπου 500 άνθρωποι, πολλοί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους και τα πέταξαν έξω από τα κελιά τους, προκαλώντας την πυρκαγιά. Περίπου 50 κρατούμενοι επωφελήθηκαν από την σύγχυση που επικρατούσε για να στασιάσουν αλλά τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο από τους φρουρούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κιγιότα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές στο ήμισυ περίπου των εγκαταστάσεων και ανάγκασε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μεταφέρουν προσωρινά ορισμένους κρατούμενους.

Ο συνωστισμός, η έλλειψη φρουρών, αλλά και τα επίπεδα ρεκόρ εγκληματικότητας και οι πολύ μεγάλες σε διάρκεια προσωρινές κρατήσεις, δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στις φυλακές στην Λατινική Αμερική.

Τον Δεκέμβριο του 2010, 81 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από πυρκαγιά στην φυλακή Σαν Μιγκέλ στο Σαντιάγο της Χιλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...