Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: Η ανασφάλεια τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στη Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρετάει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Διάσκεψη για την Λιβύη στη Ρώμη

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνδυασμό με τις οικονομικές προτεραιότητες, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την έκρηξη βίας που το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζει τη Λιβύη, στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη της Ρώμης για την υποστήριξη της Λιβύης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι πρόσφατες παραβιάσεις της ασφάλειας και οι εκρήξεις βίας στη χώρα προκαλούν ανησυχία όσον αφορά στη διαδικασία μετάβασης και, όπως είπε, υπογραμμίζουν τη σημασία ενός αξιόπιστου συμμετοχικού διαλόγου και μιας συνολικής διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης. «Αυτό είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της προόδου προς ένα σταθερό και συνεκτικό κράτος της Λιβύης» είπε.

Αναφερόμενος στο πολιτικό επίπεδο και την οικοδόμηση των θεσμών, διευκρίνισε ότι είναι μείζονος σημασίας να ενθαρρυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση η Λιβύη.

Εκτός των άλλων, τόνισε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των συνιστωσών της κοινωνίας της Λιβύης, ενώ προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη ανασφάλεια τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, όχι μόνο στη Λιβύη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος με τη σειρά του μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην Ευρώπη και να οδηγήσει, για παράδειγμα, σε μια περαιτέρω αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι πιο ανησυχητικές προκλήσεις όσον αφορά στην ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ενότητα της χώρας εντοπίζονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της επικράτειας της Λιβύης.

Τέλος, είπε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνδυασμό με τις οικονομικές προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...