Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

To Ισραήλ «δεν παίρνει στα σοβαρά» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις λένε οι Παλαιστίνιοι

Μετά την προκήρυξη για την κατασκευή 1.000 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη


Ο διαγωνισμός για την κατασκευή περίπου χιλίων νέων κατοικιών στους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ δείχνει ότι το Ισραήλ «δεν παίρνει στα σοβαρά» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Μοχάμαντ Στάγεχ.

Ο διαγωνισμός αποδεικνύει ότι το Ισραήλ «έχει την πρόθεση, με τις πυκνές οικοδομικές του δραστηριότητες στους ισραηλινούς οικισμούς, να καταστρέψει τις βάσεις για μια επιθυμητή λύση από την διεθνή κοινότητα, η οποία έχει στόχο την εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967», δήλωσε ο Στάγεχ.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή, ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το Ισραήλ θέλει να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις «κατά τρόπο που να εξυπηρετεί καλύτερα τα δικά του συμφέροντα».

Ο Στάγεχ ζήτησε επίσης από τις ΗΠΑ να πάρουν «σαφή και σθεναρή» θέση για να σταματήσουν αυτές οι «ισραηλινές επιθέσεις στην Δυτική Όχθη και ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ».

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες άρχισαν στα τέλη του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, αναμένεται να ξαναρχίσουν την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...