Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Nα κάνει «ένα βήμα πίσω» καλεί τον Μπερλουσκόνι ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς

Ο Γκουλιέλμο Επιφάνι ζητά από τον Καβαλιέρε να σεβασθεί την δικαστική απόφαση

Να σεβασθεί την δικαστική απόφαση και να κάνει ένα βήμα πίσω, ζητά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» Γκουλιέλμο Επιφάνι, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

«Ο μόνος δρόμος είναι να γίνει δεκτή η καταδικαστική απόφαση και οι συνέπειές της. Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές και είναι λανθασμένο να τις αναζητούμε», δήλωσε ο Επιφάνι στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Δημοκρατικών», «όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου, όσο σκληρός και αν είναι αυτός» . «Γι΄αυτό, προσθέτει, σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα η αρχή της νομιμότητας δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση».

Σε ερώτηση της εφημερίδας αν «ο Μπερλουσκόνι πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω», ο Επιφάνι απαντά ότι «είναι ανάγκη να πράξει ό,τι θεωρείται ορθό και ό,τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις». Προσθέτει, επίσης, ότι «η αρχή της νομιμότητας προηγείται κάθε πολιτικής εκτίμησης», με αναφορά σε τυχόν κυβερνητική κρίση.

Ο γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κεντροαριστεράς, τέλος, εκτιμά ότι «δεν πρέπει να ασκούνται πιέσεις, δεν πρέπει να τραβήξει κανείς από τον γιακά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος είναι καλό να μείνει, σε όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση από όλη αυτή την ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...