Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Αυστραλία: Εκλογικό προβάδισμα στο συντηρητικό κόμμα του Άμποτ

Η δημοσκόπηση ινστιτούτου για λογαριασμό της Sunday Telegraph εμφανίζει τους Εργατικούς να εξασφαλίζουν ποσοστό 38%, με την συντηρητική συμμαχία να εξασφαλίζει το 45% των ψήφων

Έδαφος φαίνεται ότι συνεχίζουν να χάνουν οι κυβερνώντες Εργατικοί στην Αυστραλία καθώς μία νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τους συντηρητικούς του Τόνι Άμποτ να προηγούνται, γεγονός που αυξάνει την πίεση προς τον πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Galaxy που διεξήχθη για λογαριασμό της Sunday Telegraph εμφανίζει τους Εργατικούς να εξασφαλίζουν ποσοστό 38% -δηλαδή μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες- με την συντηρητική συμμαχία να εξασφαλίζει το 45% της ψήφου.

Ο Ραντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός κατά την περίοδο 2007-2010, επέστρεψε στην πρωθυπουργία τον Ιούνιο στη θέση της Τζούλια Γκίλαρντ, αλλά οι Εργατικοί δεν έχουν καταφέρει έκτοτε να διατηρήσουν προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

"Η πρώτη εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας δεν πήγε καλά για τον Κέβιν Ραντ ή το Εργατικό Κόμμα", δήλωσε στην εφημερίδα ο Ντέιβιντ Μπριγκς της Galaxy.

Οι συντηρητικοί του Άμποτ προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις από τότε που η Γκίλαρντ σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας το 2010.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...