Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι

Επίσης απευθύνει έκκληση για συμφιλίωση στην χώρα - Οι ξένες μεσολαβητικές προσπάθειες έχουν αποτύχει αναμένεται να ανακοινώσει η προεδρία της Αιγύπτου 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επανέλαβε σήμερα το αίτημά του για την απελευθέρωση του αποπεμφθέντα από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση στην χώρα αυτή σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Νάμπιλ Φάχμι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι Μουν ζητεί από τις αιγυπτιακές αρχές «να προστατεύσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων, μεταξύ των οποίων είναι η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης».

«Επανέλαβε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος ο Μοχάμεντ Μόρσι (...) και ζήτησε από τους Αιγύπτιους ηγέτες να προχωρήσουν σε μια αληθινή και αξιόπιστη διαδικασία συμφιλίωσης».

«Μια ειρηνική και χωρίς βέτο πολιτική διαδικασία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Μπαν στον συνομιλητή του.

Στο μεταξύ, η προεδρία της Αιγύπτου αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ξένες μεσολαβητικές προσπάθειες για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στην χώρα έχουν αποτύχει, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ Άχραμ που επικαλείται επίσημες πηγές.

Η αιγυπτιακή προεδρία θα κηρύξει επίσης μη ειρηνικές τις διαδηλώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που γίνονται σε διαμαρτυρία για την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...