Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Συρία: Αντάρτες κατέλαβαν αποθήκη πυρομαχικών

Από τη σημερινή επιδρομή στα χέρια των ανταρτών έπεσαν γαλλικοί και ρωσικοί πύραυλοι


Σύροι αντάρτες κατέλαβαν σήμερα, Σάββατο, μια αποθήκη πυρομαχικών στα βόρεια της Δαμασκού, γεμάτη με αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες, εκδιώκοντας τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές.

Στο βίντεο της επιχείρησης αυτής που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται οι αντάρτες να μεταφέρουν κιβώτια με οπλισμό από την αποθήκη της Ντένχα, κοντά στην πόλη Γιαμπρούντ.

Μετά τις τελευταίες ήττες που υπέστησαν και την προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ στη Χομς και στην περιοχή γύρω από τη Δαμασκό οι αντάρτες επιδίωκαν να εξοπλιστούν καλύτερα για να αντεπιτεθούν. Μολονότι οι δυτικές χώρες αρνούνται μέχρι σήμερα να τους παράσχουν όπλα, έχουν βρει στήριξη στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και έχουν αποκτήσει αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους κάνοντας επιδρομές σε στρατιωτικές βάσεις.

Από τη σημερινή επιδρομή, σύμφωνα με το βίντεο, στα χέρια των ανταρτών έπεσαν γαλλικοί και ρωσικοί πύραυλοι. «Η επιστροφή μας στο Κουσέιρ πλησιάζει», ακούγεται να φωνάζει ένας μαχητής, αναφερόμενος στο προπύργιό τους, τη μεθοριακή πόλη που πριν από δύο μήνες κατελήφθη από άνδρες της Χεζμπολάχ που πολεμούν στο πλευρό του στρατού της Συρίας.

Μετά τη νίκη στο Κουσέιρ, οι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν και πολλές γειτονικές πόλεις και χωριά ενώ την Δευτέρα, μετά από πολλές εβδομάδες σκληρών μαχών, ανέκτησαν και τη συνοικία Χαλντίγια της Χομς, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην πόλη αυτή. «Θεού θέλοντος, θα απελευθερώσουμε πλήρως τη Χομς», πρόσθεσε ο ίδιος μαχητής στο βίντεο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...