Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Καλιφόρνια: Οι τρανσέξουαλ μαθητές θα μπορούν να πηγαίνουν σε αντρικές και γυναικείες τουαλέτες

Θα διαλέγουν ποιο αποδυτήριο θα χρησιμοποιούν και το εάν θα παίζουν αντρικά ή γυναικεία παιχνίδια 


Η Καλιφόρνια έγινε τη Δευτέρα η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που κατοχυρώνονται δικαιώματα για τους τρανσέξουαλ μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον νέο νόμο της πολιτείας, οι μαθητές αυτοί θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όποια τουαλέτα ή αποδυτήρια επιθυμούν οι ίδιοι.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν, ο οποίος προέρχεται από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε πως υπέγραψε τον νόμο AB1266, ο οποίος επίσης επιτρέπει στους τρανσέξουαλ μαθητές να επιλέγουν εάν θα παίζουν αντρικά ή γυναικεία παιχνίδια στο σχολείο. Επιπρόσθετα επιτρέπει στα παιδιά αυτά να συμμετέχουν σε σχολικά προγράμματα για τις διακρίσεις λόγω φύλου, σε δραστηριότητες και ενέργειες που έχουν ως στόχο την αυτοεκτίμηση ενεξάρτητα με το φύλο γέννησης.

Οι υποστηρικτές του νόμου επισημαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των σχολικών εκφοβισμών και των διακρίσεων. Επίσης δίνεται ένα τέλος στη χρόνια μάχη των μαθητών που έχουν αλλάξει φύλο για το ποιο αποδυτήριο πρέπει να χρησιμοποιήσουν, ενώ μερικές φορές όλη αυτή η ιστορία κατέληγε στα δικαστήρια.

Το Εθνικό Κέντρο των Δικαιωμάτων των Λεσβιών και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, οι οποίο ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του νόμου, υποστηρίζουν όλο αυτό τον καιρό υπήρχε «εισβολή» στην ιδιωτική ζωή των παιδιών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...