Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

«Εχθρούς του Ισλάμ» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ


Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «εχθρούς του Ισλάμ» τους δράστες των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ, που κόστισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, μέσω μίας....ασυνήθιστα λεπτομερούς ανακοίνωσης ύστερα από το τελευταίο αυτό κρούσμα βίας στη χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι τα παγιδευμένα αυτοκίνητα που εξερράγησαν σε καφέ και αγορές της Βαγδάτης, καθώς και οι ένοπλες επιθέσεις σε άλλα σημεία του Ιράκ, ήταν «δειλές επιθέσεις» με στόχο οικογένειες που εορτάζουν την Εϊντ Αλ-Φιτρ η οποία σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο στα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγες μόνο εβδομάδες ύστερα από τις επιθέσεις οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα σε φυλακές κοντά στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν εκατοντάδες κρατούμενοι.

Συνολικά πάνω από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 200 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων, κυρίως σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας και ιατρικές πηγές, σημειώθηκαν συνολικά 12 επιθέσεις σε αγορές και πολυσύχναστους δρόμους.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, μάλιστα, επανέλαβε την αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που δίδεται σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος φέρεται ότι κρύβεται στη Συρία.


Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...