Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η ώρα της… εκκαθάρισης στην Αίγυπτο – 300 νεκροί-3000 τραυματίες

Στο χάος βυθίστηκε και πάλι η Αίγυπτος μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εκκαθαρίσει τις κατασκηνώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων σε πλατείες του Καΐρου.

- Ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι  ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, μετά την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε δύο πλατείες του Καΐρου

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι οι νεκροί που έχουν ήδη καταμετρηθεί από την πρωινή επίθεση, είναι τουλάχιστον 300.

Οι σκηνές κόλασης με ανθρώπους γεμάτους αίματα και τους δρόμους να θυμίζουν πεδίο μάχης κάνουν το γύρο του κόσμου.

Με απόφαση της κυβέρνησης η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα, ενώ οι αρχές επέβαλαν και απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κάιρο και σε άλλες 11 επαρχίες της χώρας.

Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αναφορές διεθνών μέσων από το Κάιρο κάνουν λόγο για περισσότερα από 120 θύματα, όμως η Μουσουλμανική Αδελφότητα μιλά έως και για 2.000 νεκρούς και 10.000 τραυματίες, αριθμοί που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, οι νεκροί από τις επιχειρήσεις για τη διάλυση των καταυλισμών των ισλαμιστών στο Κάιρο και από τις συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα ανέρχονται στους 95. «Τα θύματα είναι και αστυνομικοί και πολίτες. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χάμντι Άμπντελ Καρίμ. Οι τραυματίες φτάνουν τους 874.

Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το νέο ξέσπασμα βίας στην Αίγυπτο, ενώ η Τουρκία, αλλά και οι χώρες του αραβικού κόσμου ζήτησαν από τη Δύση να παρέμβει για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...