Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γάζα: Νεκρή Παλαιστίνια από πυρά του ισραηλινού στρατού

Μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη νότια Λωρίδα της Γάζας από πυρά του ισραηλινού στρατού κοντά στη μεθόριο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί ο παλαιστινιακός θύλακας

«Η σορός της 57χρονης Αμίνα Ατίγια Κντέιχ βρέθηκε κοντά στη μεθόριο, στην περιοχή Χαζάα», στη Χαν Γιούνις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρινίζοντας ότι το θύμα «έπασχε από ψυχικές διαταραχές» και ότι «σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού».
«Η Κντέιχ επλήγη από πολλές σφαίρες. Οι τραυματιοφορείς δεν μπόρεσαν να την μεταφέρουν από το σημείο αυτό αμέσως, λόγω των ισραηλινών πυρών στη μεθοριακή περιοχή».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το θύμα που έπασχε από ψυχικές διαταραχές μετέβη τη νύχτα σε έναν τομέα κοντά στην ισραηλινή μεθόριο. Οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον της και έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.

Ύστερα από μια σχετικά ήρεμη χρονιά, η αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες των συνοριακών επεισοδίων, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ και οι ισραηλινές επιδρομές σε παλαιστινιακά εδάφη προκαλούν ανησυχίες για την πιθανότητα μιας νέας σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...