Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ισπανία: Συνελήφθη ο παιδεραστής που είχε πάρει χάρη από τον βασιλιά του Μαρόκου

Ο ισπανός παιδεραστής, για τον οποίο ο βασιλιάς του Μαρόκου αποφάσισε να αναιρέσει τη χάρη που του είχε χορηγηθεί, συνελήφθη στη νότια Ισπανία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Ο Ντανιέλ Γκαλβάν, ο οποίος το 2011 είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 30 ετών στο Μαρόκο για τον βιασμό 11 ανηλίκων, «συνελήφθη στη Μούρθια και ετέθη στη διάθεση του ανωτάτου δικαστηρίου», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου

Ο παιδεραστής, για τον οποίο ο μονάρχης του Μαρόκου Μοχάμεντ Δ’ αποφάσισε να άρει την αποδοθείσα χάρη, περιλαμβανόταν στον κατάλογο των κρατουμένων που η Ισπανία είχε ζητήσει να μεταφερθούν στο έδαφός της.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε υποβάλει στο Μαρόκο 48 ονόματα κρατουμένων, μεταξύ των οποίων «έναν κατάλογο με 18 κρατουμένους που ζητούσε να τους χορηγηθεί χάρη και έναν άλλο με 30 ονόματα, για τους οποίους ζητούσε να εκδοθούν στην Ισπανία, προκειμένου να εκτίσουν εκεί την ποινή τους. Το όνομα του Γκαλβάν περιεχόταν στη δεύτερη λίστα».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η απόφαση να δοθεί χάρη στους Ισπανούς κρατουμένους ελήφθη από τις μαροκινές αρχές».

Σύμφωνα με τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης, η βασιλική χάρη χορηγήθηκε στους Ισπανούς κρατουμένους στο όνομα των εξαίρετων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Μαρόκο τον Ιούλιο.

Σήμερα, ο ισπανικός θρόνος ανακοίνωσε πως «δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιονδήποτε κατάλογο», προσθέτοντας πως ο μονάρχης κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο είχε ενδιαφερθεί απλώς «για την κατάσταση» των κρατουμένων Ισπανών πολιτών και πως είχε ζητήσει ώστε ένας εξ αυτών, που ήταν άρρωστος, να μπορέσει να μεταφερθεί στην Ισπανία για να εκτίσει εκεί την ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...