Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

«'Επαιξε πόκερ κι έχασε» η ... «Σιδηρά Φράου»

Η Γερμανίδα καγκελάριος «έπαιξε πόκερ κι έχασε», σχολιάζει σήμερα, μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επισημαίνοντας ότι  η Άνγκελα Μέρκελ, έπρεπε να δράσει μαζί με τις άλλες χώρες άμεσα, όμως τώρα, ο τρόπος που επέλεξε να αντιδράσει μπορεί να της κοστίσει, να αποδειχτεί μπούμερανγκ.


Η Σιδηρά Φράου
«Οι υπολογισμοί της δεν επαληθεύτηκαν», γράφει η εφημερίδα ενώ, στο ίδιο πνεύμα, η βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων, Αγκέλικα Σβαλ Ντίρεν, τόνισε ότι «η κ. Μέρκελ έπρεπε εδώ και καιρό να εκδηλώσει την ευρωπαϊκή της αλληλεγγύη και για το δικό της συμφέρον, αντί να αναγκαστεί να το κάνει με βαριά καρδιά». Σύμφωνα με την βρετανική Independent, πάντως,  δεν θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη καθώς, η «Σιδηρά Φράου», η Άνγκελα Μέρκελ, φανέρωσε -με την αντίδρασή της στην ελληνική κρίση- ότι αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν στο τέλος μόνο τους δικούς της σκοπούς.

 Η γκρίνια στη Γερμανία επεκτείνεται και στην πτέρυγα της ίδιας της καγκελαρίου, τους Χριστιανοδημοκράτες(CDU) και τους συμμάχους τους. «Βλέπω την εμπιστοσύνη προς το ευρώ να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αν βοηθήσουμε πάρα πολύ, παρά αν βοηθήσουμε πάρα πολύ λίγο», δήλωσε ο Μίχαελ Κρέμτσερ, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών. «Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μία βοήθεια προς την Ελλάδα παρά μόνον εάν εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες και απειληθεί η σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Τόμας Ζίλμπερχορν. «Το κοινοβούλιο πρέπει να ενημερωθεί λεπτομερώς για τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Απειλούν με το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας

Όπως γίνεται προφανές, στη Γερμανία επικρατεί προβληματισμός για τις νομικές επιπτώσεις ενός σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα. Ο ευρωσκεπτικιστής καθηγητής Νομικής Γιόαχιμ Σταρμπάτι προειδοποίησε μάλιστα ότι θα προσφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο αν γερμανικά χρήματα αρχίσουν να ρέουν στα ελληνικά ταμεία.

«Η αγαπητή αλλά άφραγκη Ελλάδα θα επιδοτηθεί από τα δημόσια ταμεία πιο εύρωστων οικονομικά ευρωπαϊκών χωρών», σχολιάζει από την πλευρά της η οικονομική Χάντελσμπλατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...