Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Aκαρπες οι έως τώρα έρευνες για τους αγνοούμενους στην εξέδρα πετρελαίου

Ακαρπες παραμένουν για την ώρα οι έρευνες για τους 11 εργαζομένους στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά της Λουϊζιάνας στις ΗΠΑ των οποίων η τύχη αγνοείται μετά την έκρηξη αργά την Τρίτη.
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνεχίζει να ψάχνει από αέρα και θάλασσα για τους εργαζόμενους γύρω από τη φλεγόμενη εξέδρα. Τα συνεργεία εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι εργαζόμενοι διέφυγαν με σωστική λέμβο.
Η πυρκαγιά στην εξέδρα άντλησης δεν έχει σβήσει, χωρίς οι Αρχές να μπορούν να προβλέψουν πότε θα κατασβεστεί. Σημειώθηκε επίσης διαρροή πετρελαίου.
Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία εκτιμά ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε έκρηξη από φυσικό αέριο ή πετρέλαιο που συσσωρεύτηκε σε αγωγό. Οι έρευνες για τα αίτια συνεχίζονται.
Εντωμεταξύ, μεταφέρθηκαν στην Νέα Ορλεάνη περίπου 100 εργαζόμενοι που βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης στην εξέδρα. Οι περισσότεροι, παρά το σοκ, είναι καλά στην υγεία τους αν και μερικοί χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 17 άτομα, από τα οποία τα τέσσερα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon βρίσκεται 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λουϊζιάνας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=327329&dt=22/04/2010#ixzz0lpq9AK2q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...