Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τέσσερις γυναίκες παρέα στο Διάστημα

ΜΕ ΕΝΑ ρεκόρ συνοδεύτηκε η επιτυχημένη εκτόξευση του «Ντισκάβερι»:
το διαστημικό λεωφορείο κατευθύνεται προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που βρίσκονται ποτέ στο Διάστημα. Το «Ντισκάβερι» εκτοξεύθηκε χθες επιτυχώς από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, έχοντας στο επταμελές πλήρωμά του τρεις γυναίκες. Η 34χρονη Ντόροθι Μέτκαλφ- Λίντενμπεργκερ, η 43χρονη Στέφανι Ουίλσον και η 39χρονη Ναόκο Γιαμαζάκι θα συναντήσουν αύριο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη 40χρονη Κάλντγουελ Ντάισον.
Το ρεκόρ
Για τη ΝΑSΑ, πάντως, το ρεκόρ ότι βρίσκονται τέσσερις γυναίκες στο Διάστημα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία: «Είναι μόνο μια ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που πάνε στο Διάστημα για να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο επικεφαλής διαστημικών επιχειρήσεων της ΝΑSΑ Μπιλ Γκέρστενμαϊερ. Στην ιστορία, πάντως, έχει καταγραφεί ότι παρά το γεγονός πως 13 γυναίκες είχαν περάσει με επιτυχία την εκπαίδευση της ΝΑSΑ το 1963, έπρεπε να έρθει το 1978 για να δεχθεί η αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος το «ασθενές» φύλο στις τάξεις των αστροναυτών της. Η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο Διάστημα ήταν η ρωσίδα Βαλεντίνα Τερέσκοβα το 1963. Η πρώτη Αμερικανίδα ήταν η Σάλι Ράιντ, δεκαπέντε χρόνια αργότερα. Συνολικά 52 γυναίκες έχουν απολαύσει τη Γη από μακριά.
Οι άνδρες αστροναύτες που είχαν μέχρι σήμερα το ίδιο προνόμιο είναι περίπου δεκαπλάσιοι.ΣΤΗ ΦΩΤΟ  Η Ναόκο Γιαμαζάκι θα βρίσκεται με τρεις συναδέλφους της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...