Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Νεκρός στο αγρόκτημά του βρέθηκε ο ηγέτης της άκρας δεξιάς στη Ν.Αφρική

Ο ηγέτης της άκρας δεξιάς στη Ν.Αφρική, ο 69χρονος Γιουτζίν Τέρμπλανς, βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημά του έξω από το Κέιπ Τάουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.
Ο 69χρονος υπήρξε ένας από τους πλέον σθεναρούς υπέρμαχους του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1990.
Ίδρυσε το «Κίνημα Αφρικανικής Αντίστασης», υπηρέτησε στην αστυνομία τα χρόνια του Απαρτχάιντ, ενώ αργότερα εκμεταλλεύθηκε αγροτικές εκτάσεις.
Θεωρούσε και μετά το 1994, οπότε κατέρρευσε το καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων, ότι «οι λευκοί είναι ανώτεροι των μαύρων».
Το 2001 φυλακίστηκε για την απόπειρα δολοφονίας ενός μαύρου ιδιωτικού αστυνομικού, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2005, λόγω «καλής διαγωγής».
Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζ.Ζούμα καταδίκασε το συμβάν, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής. Κάλεσε επίσης τους συμπολίτες του να επιδείξουν ηρεμία.
Τα μέλη του «Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης» μίλησαν επίσης για αυτοσυγκράτηση, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι θα εκδικηθούν τη δολοφονία του ηγέτη τους.
Μάλιστα κατηγορούν μέλη της νεολαίας του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC) ότι υιοθέτησαν ύμνο για την οργάνωσή τους με τον οποίο εμμέσως καλούν στην εξόντωση λευκών γαιοκτημόνων.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...