Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

Από τους Αγίους Τόπους και το Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ ξεκίνησε το «Δεύτε, λάβετε Φώς». Οι χριστιανοί των Παλαιστινιακών εδαφών άκουσαν το Αναστάσιμο μήνυμα σε κλίμα κατάνυξης.

Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα και στον Πανάγιο Τάφο, όπου εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και πιστοί παρακολούθησαν την αναστάσιμη λειτουργία.

Στο Καθεδρικό ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος, αλλά και οι πιστοί άκουσαν από το στόμα του Πατριάρχη Κύριλλου το «Χριστός Ανέστη». Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό με τους 40 νεκρούς και τους 90 τραυματίες.

Στο Κόσσοβο, οι πιστοί πλημμύρισαν τα μοναστήρια, ενώ στο Βατικανό παρά την λάμψη του  καθεδρικού του Αγ. Πέτρου, το κλίμα ήταν βαρύ μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας κληρικών που έχει ξεσπάσει.

«Το Πάσχα είναι ευκαιρία για συγχώρεση και αλήθεια», ανέφερε ο Πάπας στο πασχαλινό του μήνυμα (Urbi et Orbi), κάνοντας έμμεση αναφορά στα σκάνδαλα παιδεραστίας και την συγκάλυψή τους από το Βατικανό, που «σημάδεψαν» το Πάσχα των Καθολικών. Παράλληλα, είπε πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να βγει η ανθρωπότητα από την βαθύτατη κρίση.


Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την Ανάσταση στο κόσμο στο βίντεο που ακολουθεί…
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...