Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μέχρι και νεκρούς φοβάται η γερμανική αστυνομία στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

«Μας λείπουν εκατοντάδες αστυνομικοί» λέει ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού όργανου των Γερμανών αστυνομικών εν όψει της Πρωτομαγιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για συγκρούσεις μεταξύ αριστερών και νεοναζί που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε νεκρούς.«Ανησυχούμε πως φέτος, και ειδικά τις ημερομηνίες γύρω από την 1η Μαΐου, μπορεί να δούμε εκατοντάδες τραυματίες, και μακάρι να μην φτάσουμε σε νεκρούς» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών (GdP) Κόνραντ Φράιμπεργκ στη Leipziger Volkszeitung.
Oι αστυνομικοί φοβούνται ότι τα επεισόδια θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη έκταση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της «γενικότερης αύξησης του πολιτικού εξτρεμισμού και στις δύο πλευρές» σύμφωνα με τον Φράιμπεργκ.
Τα βλέμματα όλων στρέφονται πρωτίστως στο Βερολίνο, του οποίου η «παραδοσιακά» ηχηρότερη «ακρο-αριστερή» κοινότητα προσελκύει νεοναζί στην πόλη για αντιδιαδηλώσεις, ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά. Εξίσου πιθανές θεωρούνται, για τους ίδιους λόγους, ταραχές και στο Αμβούργο ενώ το ακροδεξιό NPD έχει ήδη προαναγγείλει κινητοποιήσει στο κρατίδιο της Θουριγγίας.
«Εκρηκτικό μείγμα» θεωρεί η Αστυνομία τη ριζοσπαστικοποίηση των ομάδων και την περικοπή αστυνομικών θέσεων: «Λείπει προσωπικό από κάθε γωνιά της Γερμανίας» επισημαίνει ο πρόεδρος του GdP, ο οποίος θεωρεί σίγουρο ότι εκείνες τις ημέρες οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να είναι αρκετοί.
Όπως αναφέρει τo Spiegel, τον προηγούμενο χρόνο τραυματίστηκαν 479 αστυνομικοί κατά τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και συνελήφθησαν 289 άτομα κατηγορούμενοι για ταραχές. Τα δικαστήρια επέβαλαν «παραδειγματικά» βαρύτατες ποινές στους εμπλεκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...